11 Ocak 2017 Çarşamba

Bulaşık Makinesi Parlatıcı Yerine Sirke

Bulaşık makinesi parlatıcı yerine sirke kullanılıp, kullanılmayacağını sizlere açıklamak istiyoruz. Ayrıca son dönemde bulaşık makineleri için üretilen ürünlerin aksine alternatif ürünler kullanılmaya başlandı. Bundan dolayı bulaşık makinesi temizliği karbonat, sirke kullanılır mı soruları meydana geliyor.

Bunun için bir temizlik firmasının bir uyarı niteliğindeki yazısını buraya eklemek istiyoruz.

Günümüzde en sık yapılan yanlışlardan biri bulaşık makinesinde, bulaşık makinesi için özel üretilmiş ürünlerin dışında ürünler kullanmaktır. Makinenin tuz gözüne limon tuzu, parlatıcı gözüne sirke, deterjan yerine de Arap sabunu konmasına ilişkin bilinçsiz uygulamalara rastlanmaktadır. Bu tür kullanımların hem makinenizin işleyen aksamına hem de bulaşıklarınıza zarar vereceği kesinlikle unutulmamalıdır. 
Bulaşık makinesi tuzu yerine ne konur?” veya “bulaşık parlatıcı yerine ne kullanılır?” gibi sorulara ve limon tuzu veya sirkenin bulaşık makinesinde kullanılabileceğine ilişkin tavsiyelere siz de rastlamış olabilirsiniz. Ancak, bu konuda bilinçli davranmak; limon tuzunun makineye zararları ve sirkenin makineye zararları konusunda bilgi sahibi olmak önem taşır. 
Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Konur? Limon Tuzu ile Temizlik Yapılır mı?
Bulaşık makineleri için özel üretilen bulaşık tuzunun içeriği normal tuzdan farklı olduğu için, makinede kaya tuzu veya limon tuzu gibi diğer tuzlarla temizlik yapılması mümkün değildir. Bulaşık tuzunun işlevi, şebeke suyunun yumuşatılmasını; suyun içeriğindeki kalsiyum ve magnezyumun yerini sodyum klorürün almasını sağlamaktır. Böylelikle sudaki yüksek kalsiyum ve magnezyum azaltılarak, kireç oluşumu engellenir. Oysa limon tuzu bu amaçla üretilmediği için bulaşık makinesinde kullanım için uygun değildir. Limon tuzunun makineye zararları çok çeşitli olabilir. Makinede tıkanma sorunlarına yol açabildiği gibi, makine parçalarına birkaç kullanımdan sonra zarar vermeye başlayacaktır. 
Bulaşık Parlatıcı Yerine Ne Kullanılır? Sirke ile Temizlik Yapılır mı?
Bilindiği üzere, sirkeden genel olarak yüzey temizliğinde yararlanılmaktadır. Ancak bulaşık makinesinde sirke ile temizlik yapmak mümkün değildir. Bulaşık parlatıcı, sudaki kirecin bulaşıklar üzerinde bıraktığı lekelerin engellenmesini, bulaşıkların üzerinde tortu kalmamasını sağlar. En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur. Oysa, sirke bu işlevleri yerine getiremez. Üstelik sirkenin makineye zararları oldukça fazladır. Makinenin önemli parçaları üzerinde tahribat yaratır. Özellikle plastik parçaların erimesine sebebiyet verir. 
Makinenizde Sadece Bulaşık Tuzu ve Bulaşık Parlatıcı Kullanın
Limon tuzu ve sirke gibi ürünlerden makinenizin iç temizliğinde yararlanmanız önerilmemektedir. Bulaşık makinenizden en iyi performansı alabilmek ve bulaşıklarınızın etkin şekilde temizlenebilmesi için Finish ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Finish Parlatıcı veya Finish Powerball Hepsi 1 Arada, bulaşıklarınızı hem cam aşınmasına karşı korur hem de tabak, çatal – bıçak, bardaklarınızda arzuladığınız temizliği ve parlaklığı sağlar. Bunun yanı sıra, suyunuzun sertlik derecesi ne olursa olsun, bulaşık yıkama işleminizden en iyi sonucu almanızı mümkün kılacak Finish Bulaşık Tuzu’ndan da yararlanabilirsiniz.  
Kaynak: finish.com.tr

Gamze Demir

Merhaba, ben Gamze. Öğrendiklerimi sizlerle buluşturmak için blogumda yazıyorum. Takip etmeyi unutmayın!


EmoticonEmoticon