22 Ocak 2017 Pazar

Sabah Sporu Nasıl Yapılır?

Sabah Sporu Nasıl Yapılır?
Sabah sporu ile birlikte; kaslarım ağrıyor, belim ağrıyor, kuluçlarım var, bacaklarım tutmuyor, metabolizmam çok yavaş gibi sorunlarınızı çözeceksiniz.

Sabahın ilk vaktinde, güne başladığınız ilk anda spor ile tanışmalısınız.

  • Yataktan kalkar kalkmaz boyun hareketleri ile birlikte ısınmaya başlayın. 
  • Omuzlarınızı öne ve arkaya daire şeklinde hareket ettirin. Bununla birlikte eklemlerinizi ısındırmaya başlıyorsunuz. Hareketleri yaparken fazla terlememek için rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler giymenizi öneririz.
  • Kollarınızı açın ve gerinin. Kollarınızı yukarıya doğru kaldırıp, indirin. Yukarıda nefes alın, aşağıda nefesinizi verin. Derin derin nefes alın. Burnunuzdan nefesi alıp, ağzınızdan vermeye çalışın.
  • Belinizi sağa ve sola doğru eğin. Derin derin nefes almaya devam edin. Vücudunuz ısınmaya başlıyor.
  • Hareketlerinizi tekrarlamaya devam edin. Karşınızda biri varmış gibi yani sarılır gibi kollarınızı savurun. Bu hareketi tekrar tekrar yapın.
Bu tür hareketleri her gün yapmaya çalışın. Yavaş yavaş vücudunuz sabah sporu alışkanlığını kazanacak. Artık çoğu probleminizden kurtulacaksınız.

Sabah sporu saat kaçta yapılmalı?

Herkes için aynı sabah sporu vaktini söyleyemeyiz. Çünkü herkesin biyolojik saati farklıdır. Gece yatış zamanı, sabah kalkış zamanı bu biyolojik zamana etki eder.

Sabah sporu için en uygun vakit kalktıktan kısa süre sonradır. Kahvaltı yapmadan önce sabah sporu yaparsanız günü daha dinç geçirebilirsiniz.

Gamze Demir

Merhaba, ben Gamze. Öğrendiklerimi sizlerle buluşturmak için blogumda yazıyorum. Takip etmeyi unutmayın!

This Is The Newest Post


EmoticonEmoticon